Fethiye ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Fethiye ve Çevresinde Gezilecek Yerler

Fethiye çevresi içinde Likya tipi bir çok lahit mezar örneğine rastlamak mümkündür. Bazılarının üzerinde Likya dilinde kitabeler ve yazılar bulunmaktadır. Fethiye ve Antalya arasında uzanan Teke Yarımadası antik dönemlerde Likya olarak adlandırılmış. Anadolu’nun yerli halklarından olan Likyalılar, Homeros’un ünlü İlyada’sında ve Kadeş Savaşını sona erdiren tarihin ilk yazılı antlaşmasında, denizci bir ulus olarak tanımlanmıştır.

Telmessos antik tiyatrosu ticari iskelenin hemen arkasında, Fethiye kent merkezinde bulunuyor.Arkeoloji ve Etnografya bölümlerinden oluşan Fethiye Müzesi ilçe merkezinde hizmet veriyor. Müzede, erken Likya, Pers, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönmelerinden kalma eserlerin yanında, yöre kültürüne özgü tipik el sanatlarının da örneklerini görmek mümkündür.

Ölüdeniz gibi dünyada eşi bulunmayana bir plajı bulunan Fethiye, Türkiye’nin turizm merkezlerinden biridir. Ölüdeniz’de turizme açılmış bir çok yer mevcuttur. Af Kule gibi dalış bakımından çok uygun yerleri, Mavi Mağara gibi doğa harikası yerler, Kelebekler Vadisi gibi ünlü adalar, Yamaç Paraşütü yapılan Babadağı, Kabak koyu gibi doğası bozulmamış çok özel bölgeler… Ölüdeniz dışında Fethiye civarındaki birbirinden güzel plajlarda vardır. Belcekız (Belceğiz), Çalış Plajı, İztuzu Plajı (Dalyan), Patara…

Fethiye çevresini öyle birkaç günde dolaşmak kolay değildir. Tatil için her şey vardır. Tarih, Kültür, Plaj, Su sporları, Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütü alanı olan Ölüdeniz Babadağ, Türkiye’nin en etkileyici ören yerleri, en iyi koyları ve alışveriş… Fethiye dışında, tatili bu denli dolu geçireceğiniz, her anından zevk alacağınız yerlerin sayısı gerçekten çok azdır. Bu nedenle tavsiyemiz Dalaman Havalimanı'na uçağınız iniş yaptığı anda kiralık arabanızı şirketimizden teslim alarak mükemmel Fethiye tatilinize başlayabilirsiniz.

Fethiye’ye gelip otelinize yerleştikten sonra mutlaka Paspatur (Old Town) çarşısını dolaşmalısınız. Oldukça iyi korunmuş, daracık sokakları gölgeli, küçücük meydanlarıyla sevimli çarşısını dolaştınız mı kendinizi artık Fethiyeli hissedeceksiniz. Yabancılığınızı unutacaksınız, sanki yıllardır burada yaşıyormuşsunuz gibi bir duygu saracak içinizi… Fethiye’de akşam olunca çarşının rengi ve havası değişiverir. Lokantaların, barların zamanıdır artık. Fethiye’de gece gün batımından sonra başlamış olur. Gündüzün sıcağı da geride kalmış, akşamın serinliği egemen olmuştur.

Fethiye ilçesinin diğer il ve ilçelere olan uzaklığı ; Dalaman Havalimanı’na 55 km, Ölüdeniz’e 12 km, Saklıkent’e 35 km, Göcek’e 25 km, Patara’ya 60 km, Muğla’ya 120 km, Antalya Havalimanı’na 200 km, Kaş’a 85 km, Kalkan’a 65 km, Kuşadası’na 310 km, Denizli Pamukkale’ye 200 km, Bodrum’a 238 km, İzmir’e 360 km, Ankara’ya 650 km, İstanbul’a 800 km uzaklıktadır.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon